Välkommen till Bohuslän!


Ellös - en vacker liten pärla på västkusten.

ORUST POPULÄRASTE LUNCHRESTAURANG?


Hotell Varvets Restaurang ligger i direkt anslutning till hotellet och är en mycket populär lunchrestaurang, året om. Här serveras husmanskost i bufféstil. Det är en välbesökt restaurang som också besöks av många förbokade sällskap från hela Sverige.

 

Under sommartid öppnar uteserveringen och det serveras väl utvalda- och komponerade maträtter från sommar- och kvällsmenyn.

 

Vissa kvällar spelas livemusik i restaurangen. Man kan också boka restaurangen för större företagsmöten, och för större privata sällskap.

Taubes öar & Världens sjunde vackraste vildmarksområde


Det amerikanska tv-bolaget CNN klassar Bohuslänskusten med dess natursköna öar som världens sjunde vackraste vildmarksområde efter regnskogen i Tanzania och saltöknen i Bolivia.

 

Till Flatön ordinerades Evert Taube för att vila upp sig och andas den rena havsluften. Här finns den omtalade ”Taubestenen” där Taube sägs ha suttit i timtals och komponerat visor såsom ”Maj på Malö”  och andra förevigade musikskatter. Här finns en sommar som på något sätt aldrig tar slut.


Från hotellet tar det ca sju minuter med bil till färjeläget "Fröjdendal" Härifrån tar du dig till Bohusläns kanske mest omsjungna skärgårdsöar Malö, Flatön & Ängön

 

Det perfekta slaget vid havet


Längs Bohuskusten finns flera utmärkta golfbanor i vacker natur- och skärgårdsmiljö.

På Orust Golfklubb väntar en vacker seasidebana med havsutsikt från nästan alla håll. Närheten till västerhavet ger möjlighet till en lång golfsäsong. 

Från hotellet tar det ca sju minuter till banan som är vackert belägen vid Malö Strömmar och omrimgad av rika betesmarker och ängar, 

Oslagbart nära naturen!


Att ljudlöst glida fram i en kajak på de böljande vågorna ger både motion, natur på nära håll och ett magiskt äventyr.


Omgivningen runt Ellös är ett paradis för paddlare med alla dess kobbar, skär och spännande passager. Här finns dessutom mängder av små öar och klippor som man både kan paddla runt eller stanna och besöka.


Kajaker finns att hyra på flera ställen te x på Flatön eller Stocken.

Våra idylliska grannar

Dramatik & Historia

Käringön

Käringön är en liten idyllisk ö utanför Orust och ett av Bohusläns historiska fiskelägen.

Man tar sig till Gullholmen/Käringön från Tuvesvik med skärgårdsbåt, det tar ca 10 minuter från hotellet. Öarna är bilfria.

Gullholmen

Längst ut vid västerhavet i mellersta Bohuslän hittar man Gullholmen. Att ta en promenad genom gränderna mellan de tätt liggande husen är en charmig upplevelse. Här finns också flera vandringsleder och utmärkta platser för fågelskådare

Mollösund & Nösund

Andra populära ställen att besöka är Mollösund, ett geniunt gammal fiskesamhälle med en populär gästhamn. Nösund är ett annat välbevarat litet samhälle, där de dramatiska bergen sätter sin prägel och som en gång var Orust huvudort. Dessa platser når man med bil inom 15 minuter från hotellet.

VANDRA PÅ UTMÄRKTA STIGAR.

Ellös bjuder på fantastiska möjligheter för vandring i skiftande natur. Här kan man promenera på vackra skogsstigar, genom mäktig bokskog eller på historiska vandringsleder. 


Husebyleden är en charmig men utmanande vandringsled med porlande bäckar, bokskog och har 10 skyltade sevärdheter. 


På natur- och kulturstigen "Svens Altare" vandrar man runt Morlanda naturreservat och genom ett varierat och kuperat landskap. Här finns tolv olika sevärdheter att passera. Utsikten från toppen är hänförande över Orust och hela kustområdet upp till Smögen. 


Vare sig man väljer tuff terräng eller en stilla promenad vid havet så bjuder Ellös på ett vackert kustlandskap omgiven av vackra vyer.

Shopping

"Lilla Ullared" 

Shopping på Orust

Missa inte att ta en tripp till Göksäter. Butiken öppnade som lanthandel redan 1866.

Här kan man botanisera i timmar mellan kläder, skor, leksaker, husegård & inredning.


Göksäter ligger i Henån och du tar dig dit på ca 15 minuter från hotellet


Vill man bege sig ut för att handla närodlat från Orust lokala producenter, så finns det många små gårdsbutiker att besöka.


Badplatser

- och solvarma klippor!


På bara några minuter promenad från hotellet når du Sörkilens badplats med bryggor, trampolin, hopptorn och beach-volleyplan. Badplatsen är öppen från maj -september men även tidig vår och sen höst finns möjligheter för uppfriskande bad. Här finns också en naturstrand som är en populär hundrastplats.


Vill man bege sig lite längre från hotellet så finns det massor av badplatser te x Kattevik i Mollösund, Småholmarna i Henån Nösund, Svanesund, Hällevikstrand eller Kungsvikens badplats. Varför inte testa dem alla?


Ellös i vinterskrud

-vintrarna i Bohuslän kan vara helt magiska!

Frostnupna klippor vid havet och snötygnd natur. En knastrande promenad i ett frostigt landskap där solen gör sitt bästa för att värma de karga klipporna.

För många är Bohuslän som vackrast och mest rofyllt på vintern. För dig som hellre stannar inomhus kanske hotellets relaxavdelning kan råda bot på vinterkylan.

unsplash